Која е вашата омилена форма?

PENE RIGATI
Која е тајната на чинија тестенини која плени со вкусови? Тоа се Пене Ригати, кратки ребрасти цефчиња, дијагонално пресечени на краевите. Се преиготвуваат со секаков вид на сосови, со крупно сецкан зеленчук и секаков вид месо.
Рецепти...

FUSILLI
Тестенини со спирален облик, совршени за приготвување со кремасти сосови како: Болоњезе сос, сос од домати или Песто сос; како и за приготвување на салати кои се служат како главно јадење.
Рецепти...

PIPETTE
После Пене, Пипете се најпознат и најпродаван вид на тестенини во Европа. Заоблени ребрасти тестенини во форма на школка, идеални за густи млечни сосови и доматни сосови, сосови со печурки, како и за вкусни потпечени специјалитети.
Рецепти...

FILINI
Ситни тестенини кои брзо се подготвуваат, најчесто се користат како доаток во супи и чорби.
Рецепти...

MINI PIPETTE
Заоблени ребреасти тестенини во вид на школка, мини верзија на класичните Пипете. Совршени за вашите омилени салати со тестенини, заоблениот облик ги задржува вкусовите, притоа секој залак е вистинско задоволство.
Рецепти...

RIGATONI
Кратки и широки цевчиња со ребреста структура, потсетуваат на макарони, само што ригатоните имаат прави краеви.
Овој вид тестенини се соодветни за различни преливи, бидејќи бргу ја впиваат течноста. Соодветни се и за подготовка на супи.
Рецепти...

JUFKI
Тестенини со долга и сплосната форма, се приготвуваат со сосови со месо или млечни производи ( сирење, павлака, кашкавал..), најчесто потпечени во тава.
Рецепти...