Која е вашата омилена форма?

FILINI

FILINI

Ситни тестенини кои брзо се подготвуваат, најчесто се користат како доаток во супи и чорби. Рецепти...
MINI PIPETTE

MINI PIPETTE

Заоблени ребреасти тестенини во вид на школка, мини верзија на класичните Пипете. Совршени за вашите омилени салати со тестенини, заоблениот облик ги задржува вкусовите, притоа секој залак е вистинско задоволство. Рецепти...
RIGATONI

RIGATONI

Кратки и широки цевчиња со ребреста структура, потсетуваат на макарони, само што ригатоните имаат прави краеви. Овој вид тестенини се соодветни за различни преливи, бидејќи бргу ја впиваат течноста. Соодветни се и за подготовка на супи. Рецепти...
JUFKI

JUFKI

Тестенини со долга и сплосната форма, се приготвуваат со сосови со месо или млечни производи ( сирење, павлака, кашкавал..), најчесто потпечени во тава. Рецепти...